ZENLA: Zece ani de gratuităţi!

Cartea Ritmuri Interioare, 3D Cover

Anul acesta, în 21 aprilie, s-au împlinit 10 (zece!) ani de când ofer gratuităţi pe piaţa românească!

Prima mea carte, „Ritmuri Interioare”, a fost oferită gratuit, sub licenţă Creative Commons, pe 21 aprilie 2007. Ulterior, am revizuit-o, am adăugat material nou şi am redenumit-o „Începutul călătoriei”.

Mă mândresc şi cu faptul că am reuşit, mă mândresc poate cel mai mult cu faptul că sunt primul român din România, care a oferit o carte gratuită, AUTENTICĂ, online!

Mă mândresc şi cu faptul că, am reuşit să continui seria contribuţiilor la educaţie pe această cale, până în ziua de astăzi.

Mă mândresc însă şi cu faptul că am reuşit să creez un flux energetic datorită căruia, astăzi, internetul românesc are o ofertă de cărţi gratuite, care acoperă o multitudine de nevoi de educaţie.

Am contribuit şi eu, după puterile mele. Sunt cel puţin 15 titluri de carte pe care le-am oferit la download GRATUIT, pe lângă cele peste 800 de articole care sunt şi astăzi disponibile pe internet, pe siturile noastre. Doar acest blog, oferă 118 articole, care se alătură celor 549 de pe blogul vechi şi celor 206 de pe Şcoala ZENLA.

În total, am 843 de articole care pot fi ACUM accesate online, fără să le mai număr pe cele publicate pe siturile pe care le-am desfiinţat sau cele de pe platforma NetLog.ro, apoi WeBlog.ro, care au rămas inaccesibile.

O listă parţială a cărţilor gratuite pe care le ofer, este publicată pe Şcoala ZENLA. Downloadul însă, a încetat să funcţioneze, ca urmare a schimbării politicii unui serviciu auxiliar pe care l-am folosit.

Modificările necesare, cer foarte multă muncă şi din păcate, ca orice om şi eu trebuie să trăiesc din ceva.

Ca şi tine, am nevoie să mănânc, să mă îmbrac, să am o locuinţă, căldură, apă şi toate celelalte utilităţi, ca să pot trăi în primul rând şi abia pe urmă, să pot lucra.

Spun toate acestea, pentru că există oameni care în loc să aprecieze acest efort făcut de mine, s-au comportat ca şi cum aş avea datorii faţă de ei. Ca şi cum aş fi obligat să le dau ceva.

Mi-a mulţumit cineva dintre cei care au descărat gratuit cărţi sau au citit articole scrise de mine?

Foarte puţini. Din cele peste 300.000 de downloaduri ale cărţlor, am primit câteva zeci de mesaje. Le mulţumesc celor care au fost alături de mine şi în acest fel!

Dar, toate au un sfârşit!

Anunţ în încheiere că, începând cu luna aceasta, politica de gratuităţi va fi foarte mult schimbată.

În egală măsură voi schimba şi politica de publicare a articolelor gratuite. În primă instanţă, voi reduce numărul articolelor pe care le public gratuit.

Voi continua să ofer materialele gratuite, doar abonaţilor noştri (Siturile noastre, comunităţile noastre).

Voi oferi membrilor comunităţii noastre şi produse şi servicii la preţuri preferenţiale.

Până la urmă, acei oameni care se află înşcrişi pe listele noastre de abonaţi, sunt alături de noi şi sunt interesaţi să ne citească. Pe aceşti oameni, îi vom trata şi noi cu un plus de atenţie, cu un plus de bunăvoinţă.

Ar fi nedrept faţă de clienţii noştri, datorită cărora aceste situri există şi cărora, mi se mare mult mai corect să le oferim câte ceva ca bonus.

Ceilalţi, care vin aici doar să ia, pot să facă ceva mai constructiv decât să stea doar cu mâna întinsă şi să emită pretenţii: să scrie articole, să realizeze produse şi servicii gratuite de pildă tutoriale, tutoriale video până când ajung „să-şi facă mâna”. Şi cu aceeaşi ocazie, contribuie activ la sporirea zestrei educaţionale din online-ul Românesc.

De „takers” (vezi filmul „Instinct” cu Sir Anthony Hopkins), s-a umplut lumea până la refuz. Mai mult chiar. Au ajuns să ne sufoce cu mofturile lor.

Spun asta, pentru că mi s-a reproşat când am dat trimitere la materiale şi cărţi în limba Engleză, mi s-a reproşat că ar trebui să fac mai multe tutoriale video şi altele asemenea.

Mă opresc aici şi voi publica un articol distinct referitor la politica noastră de gratuităţi.

– Citit de 33 vizitatori