Vacanţă de lucru la Constanţa

Şerban şi Daniela la Constanta - August 2017.

Vacanţa s-a terminat şi revenim din nou la muncă.

Scriu acest articol pentru toţi cei care citesc acest blog şi sunt interesaţi de antreprenoriatul online, dar mai cu seamă de aspectele nuanţate ale vieţii de freelancer.

Toţi cei care apucăm pe calea antreprenoriatului online, o facem pentru că avem nişte nevoi speciale şi desigur, nişte aptitudini dezvoltate, pe care vrem să le valorificăm la un alt nivel.

Antreprenoriatul online, este însă de foarte multe ori o activitate care îţi acaparează timpul, într-o manieră care, la un moment dat, devine de-a dreptul frustrantă şi chiar tracasantă, dincolo de o anumită limită.

Surmenajul (overburning, prin alte zări), este “hidra” care ne pândeşte în fiecare moment.
Dacă pentru omul obişnuit, aflat încă în căutarea propriei sale identităţi surmenajul şi “mă duc la scârbici” este ceva obişnuit, pentru cel care are deja un anumit nivel al cunoaşterii de sine, pentru cel care şi-a găsit preocupările care îl încarcă energetic, problema surmenajului capătă o altă formă, mult mai subtilă!

După ce nişte ani ai făcut ce au vrut alţii (părinţi, profesori, şefii de la joburi), atunci când ai dat de făgaşul activităţii (sau activităţilor) care te împlineşte, presiunea generată de frustrări şi acumulată în timp, te împinge la excese de tipul dependenţei de munca aceea care îţi place. Este ca şi cum s-ar rupe un baraj pe un râu: viitura, târăşte totul în cale, provocând de multe ori distrugeri colosale. Americanii numesc asta “workahoolism”, prin analogie cu dependenţa de comunul drog numit alcool (etilism, prim mediile academice).

Am trecut prin asta de mai multe ori şi am fost în situaţii foarte dificile, de câteva ori.

Pe fondul unor astfel de reflecţii, a venit la finele lunii iulie, invitaţia prietenei lui Monica, Magnolia Daniela, să petrecem la ea, la Constanţa, o vacanţă.

Ştiam că avem nevoie imperioasă de un concediu adevărat. Eu am amânat asta în ultimii 10 ani, din diverse motive. Monica, la fel.

De când suntem împreună (2009), cel mai lung concediu, a fost de 5 zile, cel de la Asprovalta, despre care am scris pe blogul vechi.

De această dată însă, miza era mult mai mare decât a ne rupe de rutina zilnică. Pentru că da, este adevărat, excesul de tehnologie, ne împinge la o rutină zilnică, fără să ne dăm seama de multe ori…

Magnolia, este prietena lui Monica şi este o fostă colegă de la cursul de Astrologie. Prin urmare, şansa unui schimb de experienţă într-un cadru agreabil, relaxat, presărat cu micile fleacuri inocente, care însă fac viaţa frumoasă, fără vreo altă miză decât cimentarea unei relaţii, autocunoaşterea şi perfecţionarea profesională, reprezenta pentru Monica o şansă excepţională. Trebuie să recunosc faptul că şi pentru mine, s-a dovedit a fi o şansă extraordinară!

Este ceva deosebit să cunoşti un om cu preocupări similare cu tine, să discuţi relaxat, dincolo de termene şi obligaţii profesionale, să pătrunzi într-un Univers nou, cel al omului de lângă tine, care vede viaţa ca şi tine şi totuşi… ALTFEL!

Pentru că Astrologia este greu de abordat fără calculator, ne-am luat amândoi calculatoarele. Eu m-am decis să-mi iau net-bookul ASUS X200M, în ultimele 60 de minute înainte să plecăm. Iniţial, voiam să plec fără calculator.
Monica însă şi-a luat laptopul cu care lucrează zilnic şi pe care are câteva programe de Astrologie pe care le foloseşte curent.

O EXPERIENŢĂ UNICĂ ŞI INEDITĂ

Voi încheia această primă parte a poveştii cu câteva gânduri sinteză…
A fost o experienţă unică şi inedită şi spun asta, deoarece cred că a fost pentru prima oară când s-au întâlnit şi au fuzionat nişte aspecte pe care, de obicei, le considerăm “incompatibile”: schimb de experienţă profesională; vacanţă, relaxare şi odihnă adevărată; spontaneitate, program “după ureche”, lăsat la voia intuiţiei şi inspiraţiei, altfel spus.

Am cunoscut un om extraordinar, din multe perspective: bună cunoscătoare a tehnologiilor moderne (calculatoare şi internet), pasionată de astrologie, ştiinţe esoterice, aptitudini tehnice ieşite din comun pentru o femeie, gazdă excepţională, excelent spirit de observaţie, excelent partener de discuţie, cam aceasta ar fi o sinteză a ceea ce înseamnă Fiinţa Magnolia Daniela.

– Citit de 47 vizitatori