Strategia mea online pentru 2015

 

Portret-Serban-In-Oglinda-02.jpg

 

Astăzi, o să îţi vorbesc despre strategia mea online pentru anul 2015.

 

Dat fiind faptul că sunt la mine acasă şi dat fiind faptul că te afli în vizită, de vreme ce citeşti rândurile acestea, înseamnă că te interesează cam ce înseamnă “strategie online” şi poate în mod general, “strategie”.

 

Am observat că multă lume confundă “strategie” cu tactică, inclusiv firme care oferă traininguri pe mii de euro. Dar asta, e o altă poveste. Poate fi privită în mai multe moduri şi poate o să discut în alt articol şi despre asta…

 

De ce o strategie online?

 

Fără îndoială, te întrebi de ce tocmai o strategie online, când există deja o mulţime de informaţii privitoare la anumite efecte negative ale online-ului din perspectivă psihică, socială, etc.

 

Am o mulţime de argumente, dar voi reda aici doar pe cele care PENTRU MINE, prezintă importanţă:

 

 1. Am 46 de ani de experienţă în lucrul cu limba Engleză. Pot înşira aici şi câteva subpuncte, dar mă opresc aici. Poate cu altă ocazie;
 2. Am 21 de ani de experienţă în afaceri clasice şi 5 ani de experienţă în afacerile online;
 3. Am propriile mele afaceri online, propriile mele situri, propriile mele produse şi servicii;
 4. Am acumulat o experienţă pe care o pot transmite celor care, în loc să consume 20 de ani învăţând ceea ce ştiu eu, la nivelul de expertiză la care am ajuns eu, vor să “scurteze” drumul, măcar cu 25%, ceea ce, înseamnă cam 5 ani;
 5. Sunt SPECIALIST SEO. Atât timp cât pe un cuvânt cheie am reuşit să umplu prima pagină cu rezultate a Google DOAR CU PAGINILE MELE, cred că îmi pot permite să afirm că SUNT EXPERT SEO. Totuşi, dacă mă fudulesc cu chestia asta, risc să mi se urce gloria la cap. Aşa că, ajunge şi “Specialist SEO”. Oricum, am surclasat situri internaţionale care au în spate firme de webmastering şi cred că restul e foaie-verde pe lângă REZULTATELE CONCRETE. Recordul meu de performanţă, este surclasarea a 180 milioane de rezultate. Adică, am ajuns înaintea a 180 milioane de pagini web.
 6. Am învăţat să mă joc cu motoarele de căutare, destul cât să pun pe prima pagină orice am eu chef să pun, în mai puţin de trei săptămâni;
 7. Piaţa românească, e nesemnificativă comparativ cu piaţa anglofonă. Raportul de forţe, este de 1:293. Adică, un acelaşi articol scris în română care îmi aduce 1 (un singur) vizitator, dacă îl scriu în Engleză, îmi aduce 293 de vizitatori. Sau, cititori. Pentru mine, este deja IRELEVANT. În condiţiile în care am învăţat pe cineva blogging şi a reuşit să facă peste 1000 de citiri, până la 2500 citiri pe un singur articol ÎN ROMÂNĂ în ziua publicării, îmi permit să afirm că sunt expert în blogging şi ca atare, pot să abordez o piaţă de 300 de ori mai mare ca cea Românească. Am tot ce îmi trebuie! 😉
 8. Afacerile online au fost inventate în spaţiul anglofon. Altfel spus, dacă am reuşit să ajung la nivel de expert pe o piaţă catastrofală cum e cea românească, şansele mele sunt spectaculoase pe piaţa internaţională!

De ce te interesează pe tine strategia mea?

Să zicem că sunt un tip cinic şi vreau să îmi bat joc de toată lumea, dar vreau să o fac într-un mod CONSTRUCTIV:

 

O să îţi arăt dacă ai chef să urmăreşti acest blog, zi vde zi, cum o să ridic un blog în Engleză, de la aproape ZERO, la nivel de AFACERE ONLINE.

 

Te-aş minţi dacă aş spune că ştiu cât o să dureze. Poate că va dura un an, poate doi, poate mai mult, poate mai puţin.

 

Ideea este că, vei vedea cu ochii tăi cam ce meserie ştiu şi vei vedea în timp real, ce mă pricep să fac în materie de:

 

 1. Blogging. Altfel spus, jurnalism online;
 2. Afaceri online. Altfel spus, cum se fac banii pe net;
 3. Webmastering. Poţi vedea aici, dacă vei urmări în continuare articolele scrise, cam ce înseamnă dedesubturile unei afaceri online;
 4. Educaţie antreprenorială. Vei avea ocazia să înveţi să îţi faci propria ta afacere online, bazată pe propriile tale aptitudini. O parte din educaţia necesară, o primeşti gratuit pe Şcoala ZENLA. Cealaltă parte, o primeşti aici. Dacă ai chiar intenţii serioase. Altfel, poţi să îţi pierzi timpul pe aici, până la urmă, ce mai contează unde ţi-l pierzi, dacă tot ai timp de pierdut.

 

STRATEGIA MEA PE 2015

Strategia mea, este un simplă:

 

 1. Dezvoltarea blogului www.sserbanro.com;
 2. Menţinerea şi dezvoltarea Şcolii ZENLA de către Monica;
 3. Extinderea afacerii online de la piaţa Românească, la piaţa internaţională;
 4. Dezvoltarea acestui blog şi oferirea unei resurse de educaţie antreprenorială, în mod transparent şi în timp real;
 5. Dezvoltarea educaţiei NECONVENŢIONALE, de tip INDIVIDUAL şi INDIVIDUALIZAT, la sediul nostru de la Casa Măgura, prin lucru direct cu cei interesaţi.

 

Dacă vei urmări serios ceea ce public aici, vei vedea cam ce anume fac, la modul concret. Detaliile, le voi oferi celor care vin să lucrez cu ei LA MĂGURA.

 

Pentru restul, adică, cei care umblă după informaţii de uz general, sunt deja suficiente materiale gratuite pe care le-am creat şi le oferim deja de 7 ani.

 

Mai mult decât atât, cărţile pe care le ofer, sunt suficiente pentru a îţi porni propria afacere online, DACĂ LE STUDIEZI SISTEMATIC, ÎN REGIM AUTODIDACT.

 

Cum spuneam, dacă vei fi pe fază, vei afla din conţinutul acestui sit şi ce anume programe educaţionale NECONVENŢIONALE oferim special pentru cei interesaţi.

 

Într-un articol viitor, voi prezenta care sunt condiţiile efective de la care pornesc ACUM acest experiment la scară globală.

 

ULTIMUL ARGUMENT.

 

Ultimul meu argument pentru această strategie, este faptul că în curând, împlinesc 56 de ani. Cine îşi închipuie că am de gând să-mi pun pielea pe băţ de dragul sloganelor “democratice”, se înşeală amarnic.

Cine îşi închipuie că am de gând să dau la târnăcop până oi muri ca să-mi cumpăr cu salariul luat într-o lună trei sticle cu apă plată şi să plătesc biruri fără număr, până la moarte, iar se înşeală.

Am de gând să tind spre un ideal poate utopic pentru tine, dar PERFECT REALIZABIL PENTRU MINE:

FAC DOAR CE-MI PLACE, CÂND AM CHEF ŞI CÂT AM CHEF ŞI SUNT PLĂTIT REGEŞTE PENTRU ASTA, TOT TIMPUL.

 

 

 

– Citit de 769 vizitatori