Sistemul de valori deschis şi jobul

Şerban Stănescu - Medalion arteziană Grecia

Continuarea articolului “Sistemul de valori şi jobul

Şi acum, să vedem cealaltă variantă: SISTEMUL DE VALORI DESCHIS.

Acest subiect, este extrem de important şi va fi imposibil fie şi să creionez semnificaţiile profunde, într-un articol sau o serie de articole. Pentru că fiecare om are particularităţile sale şi aici, metoda cea mai potrivită, este COACHINGUL.

Astfel, dacă vei voi cu adevărat să faci o schimbare semnificativă în viaţa ta, pot să-ţi ofer sesiuni şi programe de COACHING, pe domeniile unde mă simt eu confortabil: antreprenoriat online, dezvoltare personală, utilizarea calculatorului în dezvoltarea personală şi în dezvoltarea spirituală.

După cum vezi, toate sunt de fapt ramuri ale dezvoltării personale, ale AUTOCUNOAŞTERII.

SISTEMUL DE VALORI DESCHIS

Definiţia foarte scurtă a unui sistem de valori deschis, este:

Orice sistem care acceptă input (= INTRĂRI) şi oferă output (= IEŞIRI) ESTE UN SISTEM DE VALORI DESCHIS.

Acum, hai să vedem cam ce înseamnă asta în practică.

Pentru a înţelege mai bine ce vreau să spun, îţi recomand o carte GRATUITĂ: Seth Godin Brainwashed.

Dar hai să vedem cum e cu sistemul de valori deschis!

De-a lungul vieţii, orice om se întâlneşte cu o mulţime de situaţii. De fiecare dată, învaţă ceva. Asta, în teorie!

În practică, învăţăm de cele mai multe ori abia când ne aflăm în faţa unui eşec. A ceva care ne doare. Ne doare atât de rău, încât învăţăm. Fie că este eşecul unei relaţii cu un partener de sex opus (cele mai traumatizante de obicei!), fie că este eşecul unei afaceri, al îndeplinirii unui vis drag sufletului nostru.

Eu de pildă, am acumulat o mulţime de eşecuri şi de asta îmi permit să vorbesc (scris = output!), pentru că am trecut pe-acolo şi am acumulat experienţă.

Fără îndoială, definiţa ta pentru durere, poate fi extrem de diferită de a mea. Mecanismul însă, este deja arhi-cunoscut de psihologi şi sociologi: Oscilăm între durere şi plăcere şi deciziile le luăm sub presiunea celor două stări interioare.

După cum vezi, de bună voie sau siliţi de Viaţă, VOM ACCEPTA INPUTURI.

Prin urmare, adevărul cel mare este că, „sistem închis” este de fapt o idee greşită cu privire la Univers, idee necesară însă în primele stadii ale dezvoltării noastre, pentru a putea gestiona cât de cât eficient volumul colosal de situaţii noi şi de informaţii.

Pe de altă parte, a accepta INTRĂRI (input) fără a oferi şi IEŞIRI (output), face din om un prădător, o entitate malefică, distructivă. Altfel formulat, a accepta, a pretinde de peste tot, fără a fi parte activă a unui schimb de valori, în cadrul căruia dai ceva pentru ceea ce primeşti şi o faci cu bucurie şi profesionalism, cu morală, cu cinste şi cu corectitudine, face din tine un cancer social. Un agent al distrugerii. Un instrument al dezastrului pe care îl vedem în jur. Dar acesta este un subiect vast şi îl voi aborda mai pe larg în alt context şi cu acei oameni care chiar s-au săturat să fie slugile unui sistem sau al altuia.

SISTEMUL DE VALORI DESCHIS ŞI JOBUL

Cred, sunt convins că ai auzit de nenumărate ori eticheta „Nonconformist!”. Ei bine, nonconformiştii sunt oamenii care au cea mai mare deschidere către nou. Ei, au sistemul de valori cel mai deschis către experienţe noi, către lecţii noi şi au o imagine foarte complexă asupra realităţii, o imagine pe care o reconstruiesc toată viaţa!

Aceşti oameni de regulă se plimbă din job în job, refuză joburi bine plătite dar cu multe restricţii, refuză categoric orice job care le ampută CREATIVITATEA, iar dacă situaţia în care se află este disperată, vor accepta un job lipsit de orizont, dar se vor simţi condamnaţi la muncă silnică şi vor intra în depresie în cel mult un an, moment în care „îşi iau zborul către alte zări”!! Vor prefera sărăcia şi mizeria materială pentru că libertatea spiritului pentru ei, este cea mai înaltă formă de libertate şi pot renunţa la ea, doar pentru perioade de timp foarte scurte, până la „reglarea conturilor” cu „cele lumeşti”.

Exemple, sunt multe, dar îţi ofer doar câteva: Mihai Eminescu; Constantin Brâncuşi; Aurel Vlaicu; Traian Vuia; Nicolae Grigorescu; Ştefan Luchian. Lista o pot continua cu multe alte nume, dar te invit să o completezi tu, observând cu atenţie lumea în care trăim şi studiind ISTORIA. Acea istorie de dincolo de poveştile despre regi şi prinţi şi averi fabuloase şi maşinaţii politico-militare. Citeşte de pildă despre viaţa lui Niccolo Paganini, a lui Ludwig van Beethoven, a lui Edith Piaf, a lui Pablo Casals, a lui Anthony Quinn, Michelangelo Buonarotti, etc., etc.

TOŢI ACEŞTI OAMENI AU AVUT SISTEME DE VALORI DESCHISE!

CE JOBURI AU AVUT EI?

– Citit de 62 vizitatori