Live video: Întrebări şi soluţii despre Linux

Facebook Live video, Şerban Stănescu, 5 ani sub Linux

Bun găsit!

O să fiu scurt astăzi, că e totuşi duminică.

Ieri seară, am organizat o transmisiune video live, în care am discutat despre cei cinci ani de experienţă zi de zi cu Linux şi am răspuns la întrebările celor care au reuşit să mă prindă în timpul transmisiei.

Pentru că a fost prima mea transmisie video live, am făcut-o fără promovare, au ştiut puţini şi am constatat că ar fi trebuit să anunţ mai din timp. Povestea este că m-am decis “dintr-o dată” şi am şi trecut la fapte.

Aveam de verificat dacă ceea ce am eu ca hardware şi software, funcţionează şi se poate realiza asta.

În timpul transmisiei, care poate fi revăzută (făcând clic pe link), am răspuns la câteva întrebări şi am povestit despre experienţele mele cu Linux.

Dat fiind faptul că întrebările vin în continuare, vreau să ofer câteva răspunsuri acum:

 1. Când va mai fi o transmisiune Live cu şi despre Linux? RĂSPUNS: Dacă toate merg aşa cum presupun eu acum, atunci ne revedem pe teme de Linux, SÂMBĂTĂ, 29 iulie 2017. Voi anunţa pe Facebook printr-un eveniment. De asemenea, în comunitate, pentru membrii comunităţii.
 2. Întrebări despre jocuri şi TV Maxe. RĂSPUNS: Televiziunile şi jocurile sunt excluse din zona mea de interes. Pot face cercetare şi documentare contra cost. Tariful şi condiţiile concrete le negociem funcţie de cerere, de complexitatea procesului găsirii soluţiei la problemă, de complexitatea punerii în practică. Toate acestea pot cere zeci sau sute de ore de muncă şi preţul este funcţie de expertiza necesară şi orele lucrate.
 3. Întrebări despre servere şi reţele. RĂSPUNS: Şi această zonă este dincolo de aria mea de activităţi şi de interese. Dacă aş fi lucrat la o companie de hosting ar fi fost altceva. Adresaţi întrebările celor care se ocupă cu hosting, ei sunt cei mai în măsură să răspundă la aşa ceva.

CARE ESTE ZONA MEA DE INTERES?

 • Autoinstruirea asistată de calculator, folosind mediul de lucru Linux;
 • Dezvoltarea aptitudinilor native;
 • Dezvoltarea, cultivarea unor noi aptitudini folosind calculatorul;
 • Dezvoltarea personală;
 • Creaţia de conţinut (scris, audio, video, produse informaţionale)
 • Antreprenoriat online;
 • Training şi coaching folosind tehnologiile informaţiei şi comunicării.

În concluzie, cine vrea EDUCAŢIE, dezvoltare personală şi a înţeles că utilizarea calculatoarelor a devenit o necesitate şi o modalitate de a îţi croi drum în prezent, că fără cunoştinţe serioase de utilizarea calculatoarelor şi a internetului şansele de supravieţuire scad exponenţial, îmi poate adresa întrebări.

Le aştept şi voi răspunde cu mare plăcere, însă, în limita timpului disponibil!

Îmi rezerv dreptul de a ignora întrebările care sunt puse de dragul conversaţiei sau de dragul de a provoca o polemică interminabilă.

Închei, urându-ţi vizionare plăcută! (pentru vizionare, fă clic pe imaginea de la început!)

Ne vedem Live, sâmbăta viitoare (29-07-2017). Voi anunţa din timp şi ora transmisiei live Linux Pentru Acasă, pe toţi cei interesaţi.

– Citit de 38 vizitatori