De la reţeaua socială la prietenie

Listă Prieteni FaceBook - Grafică Art-0011

Acest articol, este mai curând un studiu de caz decât un „tutorial”, un „cum se face”, aşa cum poate părea la prima vedere.

O să ajungem şi la cum cred eu că se poate concret, proceda.

Dar astăzi, o să spun povestea mea şi a soţiei mele Monica, pe scurt, pentru că este exact un astfel de caz de evoluţie a unei relaţii, exact cum am descris în „Comunicarea online”.

Anul 2007 pentru mine, a însemnat între altele, mult mai multe decât părea atunci.

Am cumpărat primul domeniu, primul hosting, am vândut primele situri „făcute cu mâna” unor clienţi Cu mâna”, înseamnă scris cod HTML într-un editor de text gen Notepad, pagină cu pagină, etc.

Am început să iau mai în serios „blogăritul” (aşa se zicea pe atunci), SEO, am învăţat să urc o pagină web pe Google SERP 1…

Dar am continuat şi activitatea de jurnalism online, începută prin iulie 2006, parcă.

Am ajuns la un moment dat, în 2008, pe NetLog, destul de cunoscut.

Prin scrierile mele, a ajuns la mine Monica. Astăzi, Monica Stănescu.

Relaţia s-a înfiripat. Un comentariu, un articol dedicat, o carte trimisă şi apreciată…

Monica a fost printre puţinii căreia i-am trimis direct cartea „Ritmuri Interioare”, abia publicată, de un an şi câteva luni şi chiar şi în „hardcopy” şi a fost chiar prima care a primit versiunea ZERO NEGAŢII a cărţii, numită azi „Începutul Călătoriei”.

Aş putea spune că, deşi eram în ţări diferite, a fost alături de mine la dificila naştere a Proiectului ZENLA, a cărui componentă majoră este astăzi Şcoala ZENLA.

În 2009 a urmat „întâlnirea de gradul zero”, căsătoria şi plecarea noastră în Grecia. Un fel de lună de miere, care a durat vreo 4 ani şi 3 luni.

După cum se vede aşadar, o prietenie amorsată în online, este ceva posibil, realizabil. Se poate chiar mai mult decât asta.

Totul depinde de ce are fiecare de pus în comun pentru acea relaţie.

Pentru cei care au apucat perioada de copilărie a reţelelor sociale Facebook avea 2 ani când eu am intrat pe internetul de bandă largă!! este cunoscut faptul că bătălia în România se dădea între Hi5 (High Five) şi NetLog.

Cu toate acestea, am şi acum oameni cu care mă văd şi pe care i-am cunoscut acolo, pe NetLog.

Cum?

Prin scrierile lor; prin comentariile la articolele publicate; prin articolele pe care ni le dedicam de multe ori, unii altora; prin micile atenţii un „La mulţi ani”, o carte făcută cadou, pentru că aveam deja vreo 3 cărţi realizate şi le făceam cadou, alte mici drăgălăşenii. Alteori, mesaje lungi pe privat se schimbau. Toţi aveam şi momente de neagră depresie şi atunci, cineva apropiat din online, ni se părea o bună oglindă şi ne împărtăşeam greutăţi, ne ceream opiniile. Şi erau şi pe vremea aceea emoticoane, doar că le foloseam pentru a sublinia o idee, nicidecum pentru a ne exprima fundamental, cum se face acum… Un şir de pozuliţe, ţine loc de comunicare? Atâta sărăcie de limbaj? Hmmmmmmmmmm….

TU, ai accepta să te aşezi la masă la un restaurant de lux, cu cineva care vorbeşte doar în emoticoane şi doar pe „molecular”? Adică, să puneţi telefoanele pe masă şi să…

Asta înseamnă RELAŢIE ÎNTRE OAMENI?

– Citit de 48 vizitatori