Cum mă poate ajuta Linux să fac bani?

Grafică articol "Cum mă poate ajuta Linux să fac bani?"

Linux şi antreprenoriatul online” partea a treia.

* Partea întâia * Partea a doua * Partea a treia * Partea a patra *

Răspunsul meu, o să fie extrem de dur:

scazi costurile startupului cu 80 – 95%.

Dacă vrei şi dacă ştii CUM se face asta! Altfel, o apuci pe calea “Încercare şi eroare” şi, dacă perseverezi măcar vreo 10 ani, te asigur că vei avea la startup, succesul pe care îl visezi. Poate că la o scară mică, dar vei reuşi. Garantat!

Spuneam în articolul precedent din serial că secretul succesului, are câteva capitole importante:

  1. Dezvoltă-ţi abilităţile de lucru cu calculatorul;
  2. Învaţă să îţi gestionezi RESURSELE PERSONALE;
  3. Învaţă să creezi produse şi servicii şi crează-ţi primul produs sau serviciu;
  4. Învaţă marketing şi promovare.

Acum spune-mi, ce caracteristică comună au punctele (etapele) enumerate mai sus?

Să scutim timp: EDUCAŢIE.

Educaţia, se dobândeşte în două feluri:

  1. De unul singur, prin studiu autodidact (ieftin). Răscoleşti pe internet şi găseşti tone de material gratuit de studiu. Există tone de materiale gratuite, deci pe partea de studiu, economiseşti mii de euro, dacă poţi să înveţi singur. Eu am reuşit. Dar asta, are un preţ: TIMP. Durează cam de 10 ori mai mult să obţii rezultate, decât dacă apelezi la cursuri care să te înveţe o cale mai scurtă.
  2. Cursuri şi traininguri (foarte scump, exorbitant). Desigur, un training mai lung, chiar dacă costă mai mult, este mai convenabil decât un curs scurt, pentru că îţi oferă informaţiile privind ce merge şi ce duce la pierderi, pagube, în ce constau capcanele, cum pot fi evitate şi căile de a accelera o etapă sau alta a procesului afacerii tale. Totuşi, de la un nivel încolo, vei voi să combini cursurile care rezolvă ceva punctual, cu trainingurile. Scuteşti mult timp (mulţi ani, mai exact, între 7 şi 20 de ani!) dar plăteşti asta cu destul de mulţi bani. Uneori, o avere.
  3. Varianta Linux. Este o variantă hibridă, în care studiul autodidact este îmbinat, combinat convenabil, cu cursurile plătite şi cu traininguri. Există şi traininguri relativ ieftine. Dacă poţi învăţa dintr-un training de două zile, atunci ai noroc, ele costă între 90 şi 150 euro fără cazare şi masă, în cazul în care eşti din altă zonă decât locaţia trainingului. Mai ai şi variantele de cursuri şi traininguri online, dar sunt şi acestea foarte rare şi scumpe. Aici, astfel, câştigi şi TIMP şi BANI: folosind Linux pentru învăţare. Linux, îţi oferă multe instrumente cu care poţi rezolva cerinţele dezvoltării unui produs informaţional sau a unui serviciu. Există suficient de multe aplicaţii cu care să îţi dezvolţi aptitudini; aptitudinile îţi vor permite realizarea de produse şi servicii digitale.

DAR… Pentru că, există un “dar”!

Totul este să ai o nevoie aşa de mare să lucrezi de acasă, încât să strivească toate mofturile, toate prejudecăţile, toate comodităţile pe care le ai ACUM în cap. Toată lenea, toată iresponsabilitatea cu care te-au învăţat şi profesorii de la şcoală şi o puzderie de trepăduşi de prin aparatul de stat, care “ciugulesc” mult şi bine, pentru că… TU DORMI ŞI LE DAI VOIE. Sau pentru că te joci toată ziua cu telefonul mobil, în vreme ce ei te jupoaie de viu de bani, de timp, de sănătate şi îţi distrag atenţia de la ceea ce este cu adevărat important pentru tine: pregătirea ta, capacitatea de a oferi ceva valoros celor din jur.

Îţi amintesc la final că am un training care te va ajuta să treci cu bine peste durerile începutului. Şi chiar mult mai mult: “Trăieşte inteligent! Trăieşte SMART!

* Partea întâia * Partea a doua * Partea a treia * Partea a patra *

– Citit de 117 vizitatori