Ce vei citi pe acest blog în 2018?

Grafica de Crăciun a articolului "2. Ce vei citi pe acest blog în 2018?"

Bine te-am găsit, bine ai venit!

Astăzi, voi prezenta intenţiile mele privind conţinutul articolelor pe care le voi publica în anul 2018 pe acest blog.

Fac acest lucru pe de o parte pentru mine pe de altă parte, din respect pentru cei care mă urmăresc în mod constant şi care, sunt conştient, ştiu că pot aborda şi alte teme de discuţie decât Linux.

Sunt conştient şi de problematica cu care se confruntă majoritatea şi de temele care au un mare succes şi o mare căutare.

Una dintre temele care mi-au adus mulţi cititori, este legată de “Cum să faci bani”. Ştiu asta pentru că una dintre cărţile mele cu mare succes, are exact acest titlu, pe de o parte. Pe de altă parte, cel mai citit articol de pe acest blog, din toate timpurile, este “Munca la domiciliu şi tehnologia informaţiei”.

Sunt la curent cu multe dintre nevoile oamenilor, în general.

DE CE ATÂT DE MULTE ARTICOLE DESPRE LINUX?

Răspunsul este unul mai nuanţat: antreprenoriatul online, a devenit una dintre opţiunile majore, când vine vorba despre câştigarea existenţei. Din păcate, cei mai mulţi oameni au aptitudini foarte slab dezvoltate pentru abordarea unei afaceri în general şi cel mai neplăcut este faptul că lipsesc acele aptitudini de bază în materie de antreprenoriat, cum ar fi evaluarea necesarului de resurse, a posibilităţilor de dezvoltare în general şi a celor de dezvoltare de produse şi servicii, în particular.

În contextul unui startup, fie el online fie offline, este nevoie de COSTURI MICI, şi IDEAL este, să fie COSTURI ZERO.

Dacă există cineva care mă poate contrazice cu argumente clare, evidente pentru oricine, dincolo de îndoială, îl rog insistent să mi le enumere într-un comentariu la acest articol!

Cum în momentul de faţă un startup clasic (offline) este exclus să se poată încadra la “costuri zero” şi asta o pot argumenta clar, ca manager de proiect, rămâne alternativa startupului online.

Este posibil un startup online fără bani?

Din păcate, singura alternativă VIABILĂ a unui startup online fără bani, este să îţi construieşti atelierul digital sau biroul digital, pe o platformă Linux.

Cu această precizare, cred că am clarificat motivul pentru care am acordat şi voi acorda un spaţiu important articolelor cu şi despre Linux.

Totuşi, închei cu o precizare importantă: tematicile abordate, vor fi în zona a ceea ce se poate face cu o platformă Linux şi mai puţin legat de generalităţi şi teste cu distribuţii.

Consider că am scris destul despre distribuţii şi că autorul acestui blog are şi alte lucruri de oferit, în afară de recenzii de distribuţii. Dacă voi mai face recenzii sau prezentări de distribuţii, aceasta se va petrece ocazional şi la discreţia mea SAU, pe bază de comandă PLĂTITĂ. Cu alte cuvinte, vrei o recenzie făcută de mine, mă plăteşti şi fac testele, aşa cum se poate vedea în articolele deja publicate. Timpul meu este preţios şi dacă vrei să contribui la dezvoltarea comunităţii Linux, în acest fel o poţi face: mă plăteşti, ca să am din ce trăi. Altfel, am destule de făcut şi fără să bat pasul pe loc, testând mereu distribuţii Linux.

ANTREPRENORIAT ONLINE

După ce am făcut o introducere mai largă asupra platformei mele de muncă (Linux Mint), cred că pot trece şi la tema “Ce pot face cu o platformă de lucru Linux?”.

Tema antreprenoriatului în general şi a antrerprenoriatului online în particular, va ocupa un rol foarte important pe blog, în 2018.

Mi-este absolut indiferent ce cred alţii despre antreprenoriat în general şi în particular despre antreprenoriatul online sau INFOPRENORIAT, cum se mai numeşte el între cei interesaţi şi preocupaţi.

Eu consider că este o opţiune pentru aproape orice vârstă şi că aşa cum este acum de instabilă piaţa muncii, este poate, singura opţiune abordabilă.

Din păcate, estimez că peste maximum 10 ani, această opţiune va deveni la rândul ei extrem de greu de abordat, mai puţin din perspectiva financiară, a costurilor imediate, care vor rămâne mici, poate chiar zero. Dificultatea abordării, constă în volumul de cunoştinţe teoretice şi practice necesare, care creşte constant şi face din ce în ce mai dificilă abordarea. A fost într-adevăr o vreme când a porni o afacere online, îţi aducea bani destui şi uşor. Vremea aceea însă a rămas în urmă, deci acum este nevoie să prezint care sunt cerinţele minimale ACUM, pentru că sunt destule. Şi asta voi face, voi prezenta ce am învăţat eu să fac, ce poţi şi tu să înveţi şi să practici, cu ce anume intrumente (unelte) digitale.

Foarte probabil, voi da drumul la din ce în ce mai multe cursuri online, webinare, conferinţe video, exact pe această tematică.

În acest fel, cei interesaţi să lucreze de acasă, vor putea vedea “pe viu” cum anume folosesc platforma Linux, ce anume se poate face cu un atelier digital Linux, cu ce costuri, ce cunoştinţe sunt necesare, ce echipamente, etc.

Grafica articolului "Ce vei citi pe acest blog în 2018?"

REZUMATUL PRIMEI PĂRŢI

Voi încheia această primă prezentare, cu un rezumat scurt a ceea ce voi aborda pe blog, a temelor principale, urmând ca în partea a doua a articolului, să vorbesc despre celelalte teme pe care le voi aborda în articolele din 2018.

  • LINUX. Voi continua seria articolelor “Linux Pentru Acasă”, cu articole grupate într-o temă nouă, “Atelierul digital Linux”.
  • Antreprenoriat online. Voi publica multe articole pe tema asta şi voi pune accentul pe distincţia clară dintre “afacere online”, care mi se pare o expresie destul de prost înţeleasă şi execrabil aplicată în practică de către foarte mulţi şi ANTREPRENORIAT, care înseamnă în opinia mea, CREATIVITATE ŞI IMPACT SOCIAL POZITIV ASUPRA DEZVOLTĂRII INDIVIDULUI. Ce mă interesează pe mine este ca cititorii mei să crească, să simtă faptul că cresc şi să ducă o viaţă în care “Fac ce îmi place şi îmi place ceea ce fac!” să fie motto-ul, deviza, esenţa, sinteza activităţii lor de zi cu zi!

Ne luăm “la revedere” cu aceste rânduri şi ne revedem fie VINERI, când voi continua seria articolelor despre Linux, fie LUNI, când voi aborda alte tematici, în special din zona dezvoltării personale şi în mod particular, antreprenoriat online.

– Citit de 48 vizitatori

Lasă-mi părerea ta!