Ce vei citi pe acest blog în 2018? (2)

Grafica de Crăciun a articolului "Ce vei citi pe acest blog în 2018?"

Bun venit şi lectură plăcută!

În prima parte referitoare la articolele în 2018, am prezentat mai detaliat intenţiile mele privitoare la două teme: Linux şi Antreprenoriat online.

În articolul de astăzi, voi continua prezentarea temelor pe care le voi aborda, în afara celor prezentate deja.

Grafica articolului "Ce vei citi pe acest blog în 2018?"

CURSURI, TRAININGURI, CONFERINŢE, WORKSHOPURI

Este una dintre tematicile pe care le voi aborda pe larg şi voi prezenta desigur şi cursurile şi trainingurile pe care le vom organiza în cadrul “Şcoala ZENLA” începând cu anul 2018.

Tot începând cu 2018, mi-am propus să realizez conferinţe video şi workshopuri, pentru că în opinia mea, singura modalitate de a schimba ceva în jurul meu, este să fac eu însumi ceva care să arate ce se poate face lucrând de acasă cu un Atelier digital Linux.

Consider că prea multe articole gen recenzie, fără un astfel de suport practic, ajung să devalorizeze orice produs, cu atât mai mult un produs complex cum este platforma Linux.

Pe de altă parte, schimbările de pe piaţa muncii, de pe piaţa educaţiei, sunt atât de mari, încât a ignora posibilităţile oferite de mediul de muncă format din calculator şi internet, constituie o eroare extrem de gravă DE STRATEGIE PE TERMEN SCURT! Cât despre strategie în general, strategii pe termen mediu şi lung, cred că ies din discuţie. Tendinţele pe plan mondial în economie, ne aduc o perspectivă foarte neplăcută: apariţia inteligenţei artificiale Sofia, este doar vârful icebergului. Sofia (sau Sophia), poate deja înlocui toţi vânzătorii dintr-un supermarket, toţi lucrătorii din ORICE call-center şi încă mulţi alţi lucrători. Cred că e inutil să dezvolt ideea consecinţelor pe piaţa muncii. Mi se pare mult mai important să ne pregătim pentru ziua în care munca necalificată va dispare de pe piaţa muncii, fiind preluată de roboţi specializaţi.

Dacă până acum a şti să foloseşti calculatorul şi internetul erau opţionale, deja au devenit obligatorii, pentru cine vrea să îşi găsească un loc de muncă şi indiscutabile, presante, OBLIGATORII, pentru cine vrea să îşi CONSTRUIASCĂ PROPRIUL LOC DE MUNCĂ.

Aşa încât, vom aborda aceste subiecte în cursuri, în traininguri şi conferinţe.

ARTA SCRISULUI

Despre arta scrisului, pot scrie destul de multe articole, scrisul fiind o ocupaţie pe care o practic de peste 40 de ani.

Voi preciza laconic şi DE CE: Este cea mai simplă metodă de MATERIALIZARE A GÂNDURILOR!

Dragă cititor, fie ocazional, fie fidel, indiferent de sexul tău, e vremea să CONŞTIENTIZEZI CĂ EŞTI UN CREATOR!

Foloseşte-ţi deci abilitatea de a scrie şi a citi pentru a TE PERFECŢIONA CA CREATOR!

Voi intra în detalii în traininguri, în conferinţe video, în cursuri online, dar caută să înţelegi că fie conştient, fie inconştient CREEZI CEVA, prin simplul fapt că exişti!

Iar a crea tone de lucruri inutile, ne va conduce la o societate în descompunere şi într-o bună zi, se va repeta ceea ce s-a mai întâmplat: Sodoma şi Gomora din biblie, sunt realităţi confirmate de geologi, de arheologi, de sociologi. Acolo a avut loc un conflict nuclear şi asta se ştie azi cu certitudine. Ce a rezultat, am aflat după Hiroshima şi Nagasaki. Mitologia biblică, e mult prea rudimentară ca să aibă rost să o luăm în discuţie altfel decât ca orientare generală în epocă.

Consider că este de datoria mea să creez CONŞTIENT şi să învăţ în fiecare zi să trăiesc CONŞTIENT, aşa cum este datoria mea să transmit cunoaşterea pe care am acumulat-o, oricât de modestă ar fi ea.

Scrisul, este cea mai simplă metodă de transmitere a cunoaşterii, dar mult mai important, este o metodă simplă de a îţi verifica TU ÎNSUŢI aptitudinile de CREATOR CONŞTIENT. Şi chiar avem nevoie de CREATORI CONŞTIENŢI, pentru că de creatori inconştienţi, deja geme lumea şi rezultatul creaţiei “după ureche”, îl plătim noi TOŢI zilnic: monopolizarea resurselor, lupte pentru putere, poluare, degradarea mediului, conflicte militare, conflicte confesionale, extincţie a mii de specii, etc.

MANAGEMENTUL DE PROIECT

Este un subiect care mă intereseaztă şi care ar trebui să intereseze pe oricine, pentru că TOATĂ VIAŢA, DERULĂM PROIECTE. A înţelege şi a aplica metodele managementului de proiect, sunt o condiţie a succesului. Mi se pare nepotrivit acum să argumentez, dar am constatat în propria mea existenţă o mulţime de “paraziţi” care îmi consumă timpul şi multe alte resurse, fără să îmi aducă ceea ce am nevoie. Las la o parte proiecte care au eşuat sau au fost la limita dintre faliment şi supravieţuire, pentru simplul fapt că mi-a lipsit o metodologie de abordare a proiectelor respective, CA TOT UNITAR.

Perspectiva din care voi scrie, este însă aceea a managementului de proiect în viaţa personală şi în viaţa de familie, folosirea acestor principii şi metode în dezvoltarea personală.

Vor fi articole în care voi descrie evoluţia mea ca manager de proiect, fără să am pretenţia de a stabili reguli, norme şi standarde, dar cu intenţia clară de a oferi informaţii şi inspiraţie, celor care au făcut un curs de acest gen şi chiar vor să profite la maximum de pe urma acelor informaţii.

La ora la care scriu acest articol, am acumulat peste 1800 de ore de practică şi am derulat peste 45 de proiecte, de la foarte mici la medii, considerând după numărul de ore necesare dezvoltării proiectelor.

Dacă vrei să citeşti ceva anume, să abordez ceva anume, care te interesează, lasă un comentariu aici, pe blog şi înm măsura în care mă pricep, voi scrie sau, cel puţin, voi căuta informaţii şi voi da trimiteri la ele.
Închei cu “La mulţi ani!”, pentru că suntem într-o perioadă a anului în care, e bine pentru noi să sărbătorim şi să gândim CONSTRUCTIV!

 

– Citit de 24 vizitatori

Lasă-mi părerea ta!