Carte: Ştiinţa de a deveni bogat

Grafica articolului "Carte: Ştiinţa de a deveni bogat"

Bine ai venit pe blogul meu personal!

Astăzi, mi-am propus să îţi vorbesc despre o carte pe care o consider de valoare inestimabilă şi anume, cartea lui Wallace D. Wattles, „Ştiinţa de a deveni bogat”

Voi începe prin a preciza că această carte este un ghid PRACTIC, care ne învaţă să ne îmbogăţim, folosind două legi universale:

  1. Legea Realizării Perfecte şi
  2. Legea Rezonanţei, popularizată de către americani, sub denumirea „Legea Atracţiei”. Filmul care i-a adus populartitatea de astăzi, este „Secretul”, o ecranizare supă cartea cu acelaşi nume a autoarei Rhonda Byrne.

Fără să intru în detalii cu privire la terminologia folosită şi alte aspecte la care se face referire în carte, care a fost scrisă înainte de 1910 şi publicată în 1910, fac precizarea că expresiile folosite în carte cum ar fi „Formless Matter” Materia Fără Formă se referă la CÂMPUL CUANTIC, iar expresia „Certain Way” Modul Anume se referă la modalitatea de a intra în starea de REZONANŢĂ CUANTICĂ.

Mă opresc aici cu precizările privind expresiile şi termenii utilizaţi de Wallace Wattles, pentru că, am creat un grup de studiu şi practică „Ştiinţa de a deveni bogat” astfel încât, pentru toţi cei interesaţi la modul foarte serios de punerea în practică a celor prezentate în carte, există deja cadrul necesar să comunicăm între noi. Tot ce trebuie să faci pentru a participa activ la acest grup este să te înscrii şi să comunici cu noi!

ÎNTÂLNIREA CU LEGEA REALIZĂRII PERFECTE

M-am întâlnit cu acest concept fabulos, în anul 1991, când m-am înscris la cursul de Yoga. Aici am făcut cunoştinţă cu multe concepte aproape necunoscute mie la acea vreme. Între acestea, s-a numărat şi „Legea Realizării Perfecte”. Tot la cursul Yoga, aveam să capăt o perspectivă foarte diferită asupra Legii Rezonanţei, despre care învăţasem şi în liceu şi în anul de facultate la Tehnologie Chimică Organică, dar dintr-o perspectivă destul de aridă, cea legată de atom, structura atomului şi fenomene şi procese subatomice. Pe vremea aceea (1980), noţiunile respective se învăţau în cadrul a ceea ce se numea „Mecanică Ondulatorie”, apoi ceva mai târziu „Mecanică Cuantică” şi în fine, în ultimele decenii, a ajuns să se numească „Fizică Cuantică” (Quantum Physics).

Din păcate, la cursul Yoga, prezentarea acestei legi, era împănată cu termeni sanscriţi şi a face corelaţii cu ceea ce învăţasem deja, era extrem de anevoios, în lipsa unor cunoştinţe de sanscrită.

Ceea ce am reţinut atunci, era faptul că este o lege extrem de importantă şi că, va trebui să-mi găsesc singur drumul să învăţ „cu ce se mănâncă”.

Aveam doar câteva conexiuni pe care le-am putut realiza: câmp cuantic, rezonanţă cuantică, fenomene de rezonanţă, energia piramidei, rezonanţa de formă (factorul de formă). Prea puţin pentru nevoile mele de înţelegere, cunoaştere şi autocunoaştere.

O altă conexiune valoroasă, a fost ciclul romanelor lui Frank Herbert, „Dune”, care prezintă o perspectivă uluitoare a ceea ce înseamnă utilizarea minţii umane, Legea Realizării Perfecte şi Legea Rezonanţei.

O altă carte cu care am reuşit să fac conexiunea între concepte, este „Seniorii Războiului”, a autorului Gerard Klein. O citisem prin 1970, apoi o recitisem de câteva ori şi m-au izbit fenomenele descise în carte şi modul în care era folosită mintea acelor Fiinţe. Cartea mi s-a părut greoaie la vremea aceea (aveam 11 ani!) şi abia mai târziu, când am recitit-o, am început să fac nişte conexiuni mai utile între diferitele concepte prezentate în carte şi fenomenul de rezonanţă.

MINTEA NOASTRĂ: CEL MAI PUTERNIC INSTRUMENT

Ceea ce este uluitor în cartea lui Wallace Wattles, este faptul că, prezintă UN GHID PRACTIC accesibil tututor, privind modul în care aplicăm în viaţa noastră cele două legi, deşi lipseşte cu desăvârşirre orice referinţă la acestea, pe tot parcuraul cărţii!

Este şi firesc, la vremea respectivă abia se făceau primii paşi, primele speculaţii pe marginea a ceea ce avea să fie şi să devină astăzi, Fizica Cuantică! Albert Einstein, Louis De Broglie, Niels Bohr, abia lucrau cu nişte ipoteze prin 1906 şi primele „valuri” stârnite de Teoria Relativităţii, au apărut după 1909, când Einstein şi ceilalţi au publicat lucrările lor privind lumea infinit-mică a particulelor sub-atomice. Ecuaţiile lui Max Plank, Schrodinger şi Heisenberg, au venit să completeze imaginea unui Univers „Viu”, într-o continuă mişcare, în continuă dezvoltare, într-o perpetuă transformare, a cărui esenţă este CÂMPUL CUANTIC, care conţine ENERGIE ŞI INFORMAŢIE.

Noţiunile „Legea Realizării Perfecte” şi „Legea Rezonanţei”, erau cunoscute unui număr extrem de redus de INIŢIAŢI (Hegel, Kant, Emmerson, etc.) şi cel puţin în teorie, ar fi trebuit să fie foarte bine cunoscute preoţilor oricărei biserici. Textele spirituale, vorbesc despre multe fenomene în care sunt implicate CÂMPUL CUANTIC şi REZONANŢA CUANTICĂ.

Ceea ce este remarcabil în cartea lui Wallace Wattles, este faptul că subliniază în repetate rânduri şi vine cu argumente uşor de înţeles, faptul că MINTEA ESTE CEL MAI PUTERNIC INSTRUMENT de care dispune fiecare, dacă ştim cum să o folosim!

Meritul uriaş aş muncii lui Wallace Wattles, constă tocmai în faptul că ne ajută să conştientizăm unde anume este bogăţia noastră, cum poate fi ea cultivată şi cum ajungem „De la idee la bani”, aşa cum explică Napoleon Hill în cartea sa, care, într-o paranteză fiind spus, tratează absolut acelaşi subiect, utilizează absolut aceleaşi Legi Universale şi prezintă acelaşi mod de acţiune, doar că textul lui Napoleon Hill, este mai recent şi foloseşte un limbaj mai pe înţelesul nostru, al celor de astăzi, pentru aceleaşi noţiuni esenţiale.

Prin contrast totuşi cu „Ştiinţa de a deveni bogat”, Napoleon Hill mi se pare mult mai complicat de urmărit pentru un necunoscător, decât cartea lui Wallace Wattles. Limbajul este mai uşor de înţeles şi de urmărit şi punerea în practică, mi se pare mult mai simplă în varianta metodei propuse de Wallace Wattles.

IDEILE FUNDAMENTALE

Există în carte subliniate, trei idei fundamentale:

  1. Universul este VIU, este O CONŞTIINŢĂ UNIVERSALĂ, şi denumirea actuală este CÂMP CUANTIC. În carte, această „supă universală”, care permează totul şi din care sunt făcute toate, este numită „Materia Fără Formă”, „Conştiinţa Fără Formă” sau „Inteligenţa Universală”. Acest câmp cuantic, este „materia primă” pentru absolut tot ceea ce cunoaştem sub denumirea generică de „FORMĂ”.
  2. MINTEA UMANĂ, este capabilă să se conecteze prin mecanismul RREZONANŢEI CUANTICE la acest izvor INFINIT şi, dacă se focalizează constant şi perseverent asupra „Materiei Fără Formă”, poate produce materializarea oricărui gând pe care l-a hrănit suficient, deoarece SURSA PRIMORDIALĂ, „Materia Fără Formă”, este INFINITĂ, este inepuizabilă la scară universală şi, cu atât mai mult, la scară umană.
  3. RECUNOŞTINŢA. În fine fără ca aceasta să fie mai puţin importantă, pentru că este un mecanism simplu şi extrem de important în metodologia prezentată de Wallace Wattles, RECUNOŞTINŢA, este MECANISMUL CHEIE prin care CONFIRMĂM CĂ ceea ce am primit de la Conştiinţa Vie Infinită, este ceea ce am dorit să obţinem. Fără a ne exprima RECUNOŞTINŢA pentru ceea ce avem, mecanismul îşi pierde puterea, până la dispariţie chiar.

CÂTEVA IDEI DE FINAL

Am făcut cunoştinţă cu această carte, în anul 2007, pe situl Rebeccăi Fine, „The Science Of Getting Rich Network”,

http://www.scienceofgettingrich.net/

De atunci, eforturile mele au fost canalizate spre a învăţa să folosesc în avantajul meu şi al celor cu care vin în contact, aceste învăţături.

Trebuie să admit că, deşi a fost foarte dificilă descifrarea semnificaţiilor profunde ale versiunii în Limba Engleză, cu stăruinţă, încet, cu răbdare, am reuşit să ajung la realizări care, pentru un necunoscător în domeniul ştiinţelor esoterice, pot să pară „minuni” sau chiar fapte imposibile. Totuşi, faptele stau mărturie şi de-a lungul celor 10 ani de studiu şi practică, s-au acumulat multe fapte care, pot fi explicate doar prin prisma unor noţiuni foarte avansate de fizică cuantică şi încă, unele dintre aceste fapte, stau încă „pe lista de aşteptare”, pentru a fi explicate de savanţi, deşi ele sunt cunoscute de peste 7000 de ani. Un exemplu interesant este comunicarea telepatică şi fenomenul hrănirii cu energie radiantă (vezi pentru detalii cărţile lui Jasmuheen), numit uzual „INEDIA”.

După ce am citit de mai multe ori cartea, m-am întâlnit şi cu Rupert Sheldrake şi cu Teoria Câmpurilor Morfice şi de asemenea, cu Bruce Lipton, care explică foarte multe fenomene la nivel celular, am aflat despre cercetările în epigenetică, între altele şi despre faptul că ştiinţa a descoperit că genele pot fi reprogramate, prin modul în care gândim, dacă o facem suficient de conştient şi perseverent şi că, Realitatea pe care o trăim, în ultimă instanţă, este definită de convingerile noastre.

În fine, spre bucuria mea, în anul 2010, Luca Dezmir şi echipa sa, au tradus cartea lui Wallace Wattles în limba Română.

Când am ajuns în posesia acesteia, mi-am propus să o transpun în ZENLA.

Acum, te anunţ cu mare bucurie că, de curând, am reuşit să fac aceasta şi, cartea este disponibilă la download tuturor celor interesaţi să o pună în practică.

INVITAŢIE

Te invit prin urmare să te înscrii în grupul de studiu şi practicăŞtiinţa de a deveni bogat”.

Imediat după înscriere, vei putea descărca şi cartea, te vei putea apuca să o studiezi şi în cadrul grupului, vom lucra împreună, vom comunica şi ne vom sprijini reciproc.

Aplicarea metodei, este uşor de învăţat, dar practica ne-a demonstrat mie şi soţiei mele, Astrologul şi Numerologul Monica Stănescu faptul că de la teorie la practică, drumul este mult mai anevoios de unul singur, decât în echipă.

În cadrul grupului de lucru, vom veni şi cu exemple, cu realizările noastre şi vei putea să împărtăşeşti cu colegii de acolo, propriile tale realizări sau, să ne comunici dificultăţile întâmpinate.

Tot ce ai de făcut, este să completezi formularul de mai jos.

După completare, vei primi un mail în care îţi vom solicita să CONFIRMI faptul că vrei să faci parte din grup şi să comunicăm.

Este o măsură de siguranţă pe care o luăm, ca să avem garanţiile minimale că cel care s-a înscris, chiar este interesat să lucreze, să pună în practică, să fie activ.

– Citit de 69 vizitatori

Lasă-mi părerea ta!