Carte despre audio: Studioul de acasă – Volumul I

Studioul de acasă Volumul 1, Mic ghid pentru înregistrări audio ACASĂ, Şerban Stănescu

Mic ghid pentru înregistrări audio ACASĂ

Am vorbit până acum în jurnalul meu „Muzică şi MIDI sub Linux” despre câteva aspecte foarte importante despre hardware şi software dedicat creaţiei de conţinut.

Acum îţi prezint o carte pe care am scris-o în timp ce lucram la albumulBeginnings”, muzică pe care am folosit-o mult ca fundal sonor în videoclipurile realizate de mine, evident, tot sub Linux:

Studioul De Acasă

Volumul I – Mic ghid pentru înregistrări audio ACASĂ

Format PDF, 46 pagini şi audiobook

Am pus în acest volum, primii paşi necesari pentru a demara un studio de înregistrări audio dar şi un studio de creaţie media! acasă.

Începutul a fost foarte greu şi de aceea, am considerat util să sintetizez şi să sistematizez puţin paşii necesari, pentru oricine vrea să înceapă o astfel de activitate. Răsplata pe care o oferă bucuria de a realiza ceea ce visezi, este imposibil de evaluat în cuvinte!

Am pornit de la un adevăr simplu: înainte de a cheltui mulţi bani şi costă mult un studio mai flexibil şi mai performant! e important să înveţi cu ce se lucrează şi pe cât posibil, cum anume ajungi la rezultatul visat.

Am prezentat ce se poate face cu costuri zero şi apoi cu costuri extrem de reduse, pe măsură ce reuşeşti să progresezi.

Am mers astfel din treaptă în treaptă, până unde am ajuns astăzi.

Acest prim volum, reprezintă paşii începutului şi este util în a îţi formula răspuns la întrebarea

“Cât de departe vreau să ajung şi cât de departe îmi pot permite (financiar) să merg?”

Consider că este important să te poţi lămuri dacă îţi place şi dacă are rost să cheltui, înainte să cheltui sume importante de bani după care, te trezeşti că vrei altceva de la tine şi de la viaţă.

Cuprinsul cărţii:

Am abordat în acest volum, următoarele teme:

 • Bun venit în lumea sunetelor!
 • Înainte de a începe
 • Lanţul de semnale
 • Calculatorul
 • Software de înregistrare
 • Interfeţele audio
 • Microfoanele
 • Monitoare audio şi căşti
 • MIDI — Ce este şi de ce îţi trebuie
 • Alte necesităţi
 • Primele înregistrări
 • Dreptul de autor şi licenţele în mediul de afaceri online

Preţul cărţii este 9,90 euro (PDF + audiobook) şi o poţi procura folosind un card bancar (ca la orice cumpărătură online) sau, prin transfer din contul tău PayPal.

Pentru aceasta, apeşi butonul de mai jos şi urmezi instrucţiunile de pe ecranele care apar succesiv.

După achitarea contravalorii cărţii, voi fi notificat şi îţi voi trimite personal materialele comandate, dacă apar probleme la download, (versiunea ebook şi pachetul cu fişierele mp3) pe adresa de mail cu care achiţi contravaloarea.

Pentru orice probleme legate de carte (sau download), mă poţi contacta pe blogul meru, folosind chatul de pe blog (fereastra din dreapta-jos).

Cumpărând această carte, îţi oferi şansa de a porni într-o aventură extraordinară, în universul sunetelor şi poţi experimenta ce poţi face cu propriul tău calculator de acasă, în afară de ceea ce facem toţi (navigare pe net, sociale, filme).

Totodată, mă susţii financiar pe mine, pentru a putea să continui să ofer materiale gratuite, celor care au nevoie de gratuităţi pentru a se informa şi a îşi completă educaţia. Şcoala ZENLA, după cum ştii cred, este un proiect educaţional care în acest an a împlinit 10 ani de la debutul său.

– Citit de 41 vizitatori