Avanpremieră video: Deepin Linux 15.4.1

Instalarea Deepin 15.4.1

Acest articol, este foarte scurt: este o AVANPREMIERĂ A INSTALĂRII sistemului de operare Linux Deepin 15.4.1.

Am ales Deepin, după o lungă pauză în teste, pentru că timpul pe care îl am la dispoziţie este scurt şi m-a impresionat în etapa de cercetare-documentare.

Până la proba contrarie, impresia este excelentă, pare a fi potrivit celor găsite pe situl Deepin, distribuţia cea mai potrivită şi pentru uzul general de acasă, dar şi pentru mediu de producţie acasă.

Deepin, este un derivativ Debian, doar că este ca şi Ubuntu, “la prima mână”.

Echipa de dezvoltatori chinezi, te va uimi din start.

Momentan, pot spune că partea de .ISO a mers fără probleme, am scris cu “USB Image Writer” (inscriptorul implicit din Linux Mint).

Atrag atenţia doar asupra pasajului cu partiţionarea.

Utilitarul de partiţionare arată foarte diferit faţă de Calamares (installerul Linux uzual). Urmăreşte cu atenţie cursorul din video, PE FULL SCREEN!.

Pentru ajustarea la nivel de MB a partiţiilor, am folosit săgeată stânga-dreapta, care incrementează/decrementează cu 1 MB valoarea curentă.

Am avut şi o restricţie la partiţionare: vrea minimum 13 GB de spaţiu pentru Root (/). Eu ştiind că marea majoritate a distribuţiilor se încadrează în 5 – 9 GB, am alocat iniţial 12 GB şi am fost dat afară din instalare, foarte elegant, cu explicaţii, dar… dat afară!

Cam asta ar fi!

Vizionare plăcută!

 

– Citit de 167 vizitatori